Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdysi, před léty, jsme z tvrdých statistických dat doložili nevyvratitelnou nepřímou úměru mezi délkou ženských sukní a objemem deštivých srážek.

Díky nadstandardně rozsáhlému a nezpochybnitelnému reprezentativnímu vzorku se skutečně mezi tehdejšími pohlaváry vyskytly úvahy o propagování minisukní.

Vy snad musíte být jejich potomek. :-)

2 0
možnosti

Už vám někdo řekl, že korelace není totéž co kauzalita? A že ke zvedání sazeb zpravidla bývají jisté důvody? A že tyto země mají také dlouhodobě rekordně nízkou nezaměstnanost, nebo to už se nehodí?

4 0
možnosti

P28a14v19e92l 34H75e89k

31. 3. 2022 22:10

Není nijak zvlášť veliký problém sjednat si hypotéku v euru, je zatím o trochu více papírování, větší náklady, ale to je asi tak vše. Čili pro obyčejným člověkům je v celku jedno jestli platí eurem či korunou.

2 0
možnosti

Na jak dlouho Vám zafixují úrok? Na rok? Na dva?

1 0
možnosti

Zúčtování bych udělal až nakonec, až budou mít země EU vyrovnané rozpočty, až zvládnou své dluhy přestanou tisknut peníze. Pak si povíme, jestli bylo lepší srazit zadlužování a inflaci dočasným zdražením hypoték, nebo si projít hyperinflací, případně bankrotem.

4 0
možnosti

R^

Nechápu, proč naši politici odmítají Euro? Co jim to přináší? Znáte odpověď?

:-)

2 10
možnosti
Foto

Euro vám přinese chudobu. Tak jako Slovákům.

5 1
možnosti

J42a12n 40R72á55ž

31. 3. 2022 19:52

Dávat do souvislosti nepřijetí Eura s hypotečními úroky u nás o Vás dost vypovídá. Vysoké úroky hypoték jsou reakci na zvyšující se úroky ze strany ČNB a toto je reakci na už skoro pádivou inflaci a ta je zase reakcí na neodpovědné, ryze populistické rozdávání peněz předchozí vládou.

Poslední zprávy z Německa ohlašují zvýšení hypotečních úroků i u klientů, kterým dá SCHUFA to nejvyšší bonitní hodnocení. U stále se zvyšující inflace v Německu, se není čemu divit.

PS. Záporné úroky u depozitního vkladu, je naprosto nezodpovědná politika ECB, která má vliv na rychle rostoucí inflaci i v eurozóně.

14 2
možnosti

P53a87v28e35l 87T18a34j63č

31. 3. 2022 19:50

Eurobláboly. Kdybych se choval zrcadlovitě stejně jako "kavárna", musel bych napsat, že jste bruselský troll. Takhle řeknu jen, že jste fanoušek eura, který si ohýbá realitu k obrazu svému.

13 4
možnosti

Vážená slečno, vysoké sazby hypoték jsou daní za půl bilionu nově natištěných peněz, které předchozí vláda vynaložila jako kompenzace za protiepidemická opatření, u nichž se nikdy neprojevila jakákoliv statisticky doložitelná účinnost.

500 miliard, které do ekonomiky přitekly v situaci, kdy se dokonce HDP propadalo, roztočilo inflační spirálu, kterou ČNB krotí jediným nástrojem, který má k dispozici -zvyšováním úrokových sazeb.

O struktuře podobných opatření v eurozóně nevím, možná kompenzace nebyly tak plošné.

12 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS