Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud porostou mzdy porostou ceny. Velkorysé zvyšování mezd bez růstu produktivity inflaci, růst cen a drahotu přiživuje. . Důvodem vysoké inflace jak navýšení cen energií, tak růst cen téměř všeho zboží a také právě tlak zaměstnanců na zvýšení mezd. „

1 0
možnosti
JR

J73a60n 64R56á15ž

26. 4. 2022 14:49

Dohnalo nás všechny v Evropě, že jsme si udržovali vysokou životní úroveň jen pomocí dluhů. Každý, kdo má příjmy vyšší než je prodejní cena produktů jeho práce, žije v podstatě na dluh. A takhle žila většina obyvatelstva Evropy po delší dobu. Covid a problémy vyvolané válkou na Ukrajině ten sestup do reality uspíšili. Dřív nebo později by to snížení životní úrovně přišlo tak, jako tak. Jen nás na to nikdo nepřipravil.

1 0
možnosti
Foto

Nevím pro, ale mám podivný dojem, že blog byl napsán hlavně kvůli dvěma slovům a také s výrazným využitím cizích zdrojů. A to ne zcela jakostním. Nic objevného.

0 0
možnosti
Foto

Peníze jsou vlastně jen poukázky na práci druhých. Pokud je poukázek příliš mnoho nebo je ve společnosti odváděno méně práce, tak za část těch poukázek nikdo nic neposkytne. Tomu se říká inflace. Snaha o zvýšení nominálních mezd bez adekvátního zvýšení množství vytvářených hodnot, povede jen k dalšímu kolu inflace.

1 0
možnosti
Foto

Budeme se mít hůře. Uvidíme, jak dlouho.

2 0
možnosti
PK

Už jste jako vláda. Ale od Vás bych čekal jak tomu čelit - např. čekám přínosy z průmyslu 4.0, robotizace, úspory pracovní síly ...

0 0
možnosti
PK

Příští rok..a kolikaprocentní pravděpodobnost tomu dáváte?

0 0
možnosti
MB

Popisujete zřejmé a je tomu tak. V podstatě jde o jedinou cestu, jak inflaci ubrzdit. Pochopitelně se to nelíbí a bude to bolet. Ideální prostor pro populisty - již se tak děje. Lhostejno, zda jde o odboráře, Hnutím ANO konče. Zní to blbě, no aby bylo lépe - tak musí být přechodně hůře. Tady se pořád vznáší otazník, nad delegovaným blahem - Kurzarbeity, Homme Office. Vyplácené prachy za to, že člověk chodí do práce a dokonce nechodí vůbec! - Total komunistický sen. Klasika podpory neproduktivní práce. Vláda má zatím odvahu stav ozdravění držet. Neomezit si příjmy do kasy a neposílat další prachy plošně, do koloběhu. Jak dlouho ji to vydrží ... ? :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 246x
Anna Kühnová je z pozice jednatelky od října 2018 zodpovědná za činnost OX Czechia, která je registrovaná v Česku jako vázaný zástupce zahraničního obchodníka s cennými papíry. Do společnosti nastoupila po 5 letech praxe v HR a managementu v oborech služeb a investic. Anna má certifikaci pro působení na kapitálovém trhu pro všechny investiční instrumenty (VECTOR Certifikace s.r.o) podle zákona 256/2004 o podnikání na kapitálovém trhu. Vystudovala management lidských zdrojů na Veřejně správní akademii v Brně a rovněž studovala lingvistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity.

Seznam rubrik